ŞİMDİ YAPANIN YANINDA KAR MI KALDI

VALİLİKTE SKANDAL

ŞİMDİ YAPANIN YANINDA KAR MI KALDI
Yayınlanma: Güncelleme: 440 views

Giresun Valiliği Konferans Salonu ses cihazı bakım ve onarımında mevcut olan 2 cihaz işi yapan firma tarafından yeni alınmış gibi faturalandı.

Yapılan iş Özel İdare yetkililerinden oluşan muayene komisyonu tarafından sağlam olarak teslim alındı. Olay firmaya ödeme yapılacakken Valiliği yapılan bir ihbarla ortaya çıktı.

 

 

İhbar üzerine Valilikçe soruşturma açıldı. Soruşturmada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü üst yönetimi muhakkik olarak görevlendirildi.

 

 

Soruşturma yapacak muhakkiklere konu ile ilgili bilgi ve belgeler verildi. Bu belgeler arasında Valilikte bulunan konferans salonu mevcut ses sistemi cihazlarından YAMAHA marka MİKSER ve AUDİO model amfi toplantı salonu hizmete açıldığından beri kullanılmakta olduğu ancak konferans salonundaki bakım ve onarım yaptırılmasında yenisi satın alınmış gibi görünmekte olduğu ile ilgili Vali Yardımcısı imzalı bir yazıda mevcuttu.

 

 

Muhakkikler soruşturma sonunda hazırladıkları raporda salonda bulunan mevcut MİKSER ve AMPİYİ yeni alınmış gibi göstererek faturalandıran ve devletten para almaya kalkışan firma yetkilisi hakkında savcılığa suç duyurusu teklifi yapması gerekirken hiçbir işlem yapmadığı bilgisine ulaşılmıştır.

 

 

O dönem bu işlere bakan ilgili Vali Yardımcısı da sahte fatura keserek devleti dolandırmaya çalışan firma yetkilisi hakkında suç duyurusunda bulunmamıştır. Aynı firmanın şu an itibarıyla Valilik elektrik bakım ve onarım işi ile Valilik Otoparkı kumanda temini işini devam ettirmektedir.

Valilik binasında otopark kumandası almak isteyen memurlara adı geçen firmanın IBAN numarası verilerek hesabına para yatırılması sağlanmakta ve daha sonra kumandalar verilmektedir.

Piyasada 220-250 TL olan otopark kumandaları Valilik personeline 280 liraya verilmektedir. Soruşturma sonucunda muhakkikler tarafından memurlara da bir alt ceza olan Aylıktan Kesme cezasının teklif edildiği görülmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Disiplin cezaları bölümünde gerçeğe aykırı belge ve rapor düzenlemenin karşılığı kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektirmektedir.

Bu olayda da satın alma komisyon üyeleri gerçeğe aykırı rapor düzenlenmiş fakat muhakkikler ilgililer hakkında bir alt ceza teklif etmişlerdir.

Cezalarda daha sonra Özel İdare Disiplin Kurulu tarafından kaldırılmıştır.

Miktarı ne olursa olsun ihbar olmamış olsa devlet sahte belgelerle soyulacaktı. İhbarla sadece devletin zararı önlendi ama bu sahteciliği yapanlar aklanarak işlerine devam ediyorlar.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.