Atanamayan gençlerin hikâyesi, ülkenin en yakıcı gerçeklerinden birine ayna tut
Bulancaklı Yiğit Turan ve Alper Karakaya, yıllarca emek vererek eğitim aldıkları mesleklerinde iş bulamayınca, hayatın zorlu şartları onları farklı bir yola sürükledi.
İki genç, “Kavurmax” adıyla açtıkları işletmede et ve tavuk kavurmasıyla hayata tutunmaya çalışıyor.
Günlük taze et ve tavuk kavurmasıyla birlikte tost, ızgara köfte, sucuk ekmek ve pilav üstü çeşitleri sunan Kavurmax, Bulancak otogarının hemen altında hizmet veriyor.
Bulancak Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan Yiğit Turan, yıllardır atanmayı bekliyor. O, aslında sağlık sektöründe görev almak ve insanlara şifa dağıtmak istiyordu. Ancak atanamadığı için, hijyen bilgisini yemek sektörüne taşımak zorunda kaldı.
Alper Karakaya ise Giresun Üniversitesi Sigorta ve Bankacılık mezunu. O da kendi alanında iş bulamayınca arkadaşıyla birlikte mutfakta hayata tutunmanın yollarını aradı.
Her iki genç de açıkça ifade ediyor: “Eğitimini aldığımız işlerde çalışmak bizi çok daha mutlu ederdi. Ama şartlar bizi buraya zorladı. Biz de ayakta kalmak için bu yola girdik.”
Kendi mesleklerini yapamamanın burukluğunu yaşayan Turan ve Karakaya, bir yandan Kavurmax’ı ayakta tutmaya çalışırken, diğer yandan umutla kendi alanlarında iş bulacakları günleri bekliyor.